Utrecht – Sterrenhof 4 3511 EV

In het centrum van Utrecht bevindt zich een zeer romantisch hofje, gesticht in 1873. Een representatief voorbeeld van de 19e eeuwse classicistische bouwkunst. Het gehele hofje bestaat uit 16 woningen gelegen rondom een prachtige binnentuin die recentelijk 2007 allemaal, onder auspiciën van Monumentenzorg, zijn gerenoveerd. Monumentaal van buiten en binnen in absolute nieuwstaat. De ligging is zeer centraal en heerlijk rustig. Er is voldoende parkeergelegenheid met vergunning.

Nummer 4 betreft een hoekwoning waarvan de 94m² woonoppervlak is verdeeld over drie lichte woonlagen.

De huidige eigenaars hebben de woning intern uiterst smaakvol afgewerkt met luxe keuken en badkamer, houten vloeren, glad gestuukte wanden etc. etc.) met gevoel voor stijl en met respect voor het huis. Hierdoor is een unieke combinatie ontstaan tussen modern wooncomfort in een historisch woonhuis met een perfecte ligging.

Indeling:
Begane grond:
Zij entree, hal/gang, trapopgang, en trapkast met wasmachineaansluiting (voorbereidingen toilet aanwezig), zeer luxe keuken aan de voorzijde met alle inbouwapparatuur, aan de achterzijde de tuin-/eetkamer met inloopkast. De gehele begane grond is voorzien van massief planken vloer.

De tuin is gesitueerd op het noordoosten en is fraai aangelegd (’s zomers zon van 10.30 tot en met 19.30 uur).

1e Verdieping:
Overloop, aan de achterzijde de uiterst luxe badkamer met vrijstaand ligbad, wastafel, wandcloset en separate inloopdouche, aan de voorzijde de woonkamer met alkoof (de vroegere bedstee). Ook hier tref je over de gehele verdieping een massief planken vloer. Vaste trap naar de…

2e Verdieping:
Onder de monumentale kap tref je twee slaapkamers en een inbouwkast met c.v. opstelling aan. Via een losse trap bereik je nog een vliering voor extra bergruimte.

Bijzonderheden:
– Van deze woning is een unieke woningwebsite beschikbaar. Download de brochure voor de link naar de website waar je alle gegevens van de woning kan vinden.
– In 1873 is de Sterrenhof gebouwd voor parochianen van de Walsteegkerk door de Liefdadige Vereniging van de Heilige Joseph en in 2007 geheel gerenoveerd en aangepast aan de huidige tijdsgeest met behoud van alle karaktervolle stijlelementen van weleer.
– Rijksmonument. Geheel gerestaureerd onder toezicht van monumentenzorg.
– Erfpacht eeuwigdurend afgekocht.
– Gemeenschappelijke fietsenstalling.
– Unieke ligging.
– Mandelig binnenterrein.
– Er is een bewonersvereniging, contributie per jaar is € 100,-, hieruit wordt o.a. de jaarlijkse keuring door de Monumentenwacht betaald.
– Meer informative over de Moreeelse tuinen is te vinden op: https://magazines.rijksvastgoedbedrijf.nl/kei/2019/07/omgeving-moreelse-tuinen en CU2030.nl.
– Toelichting NEN2580: De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillende meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.

Contactformulier


Plattegronden