Kavels Blokhoeve Eiland

Blokhoeve: nog een paar mooie centraal gelegen vrije kavels beschikbaar!

Prijs per kavel vanaf € 195.040,=

In hartje Nederland, dichtbij de uitvalswegen A2, A27 en A12 en tussen de AC Verhoefweg, Taludweg en Symfonielaan ligt de aantrekkelijke en rustig gelegen nieuwbouwwijk Blokhoeve in Nieuwegein. De naam Blokhoeve komt van een historische nederzetting die zich in dit gebied bevond. Daar waar ooit een golfbaan en sportvelden te vinden waren, vindt u nu een mooie aantrekkelijke woonwijk met nog een paar vrije kavels. Deze zijn omringd door vrijstaande en twee-onder-een kapwoningen in een jaren ’30 stijl. Ten westen van de vrije kavels is een centrum met maatschappelijke en/of commerciële functies en appartementen gerealiseerd. Het grenst aan een gezellig buurtpark met een skeelerbaan, een skateplek, klim- en speeltoestellen en een geïntegreerde voormalige atletiekbaan. Dit vormt het groene centrum van Blokhoeve en zorgt voor ontmoeting tussen jong en oud. Maar het geeft ook ruimte om te wandelen, te zonnen, te spelen, te tennissen en/of te voetballen.

Vrije kavels onderdeel van de ontwikkeling in Blokhoeve
De ontwikkeling van Blokhoeve bestaat uit drie deelgebieden: het meest noordelijke deel van de woningen ‘de Lamellen’. Het middelste deel ‘het Eiland’ en het zuidelijk deel ‘het Blok’. De deelgebieden worden door brede waterpartijen van elkaar gescheiden waardoor men kan spreken van drie ‘eilanden’. Door middel van een centrale ontsluitingsweg en een verbindingsdam voor langzaam verkeer worden de plandelen met elkaar verbonden. Ieder deelgebied heeft een eigen karakter en sfeer. Het meest noordelijke deelgebied ‘de Lamellen’ wordt gekenmerkt door een structuur van bebouwingsstroken waartussen semi-openbare tuinen en privé buitenruimten liggen. Eén van deze groene ruimtes is het park ‘the Green’ dat nog herinnert aan het oorspronkelijke gebruik als golfbaan. Ten zuiden van de Lamellen ligt het Eiland, dit is gedeeltelijk gerealiseerd. Hier bevinden zich de vrije kavels. Dit deelgebied kenmerkt zich door een villa-achtige bebouwing, bestaande uit grote kavels met vrijstaande huizen en twee-onder-een kapwoningen en veel groen.  Aan de rand van het park, aan het water, worden op termijn door AM Wonen woningen ontwikkeld, nadat de magneetveldzone van de hoogspanningslijn is teruggebracht.

Gemeente Nieuwegein
Nieuwegein kent tal van geheimen op gebied van water, groen, cultuur, historie, moderne voorzieningen, architectuur en ligt centraal in Nederland. Dé plek om te wonen, te werken, te studeren en te recreëren. Voor zowel bewoners als bezoekers biedt Nieuwegein diverse mogelijkheden om gezellig uit te gaan, lekker te eten en te drinken, fijn te winkelen en boeiende attracties en leuke evenementen te bezoeken. En ook wandelend, fietsend en varend zijn tal van verrassende plekjes te ontdekken. Volop mogelijkheden dus voor een fijne invulling van vrije tijd…, zo praktisch en zó dichtbij!

Mocht u geïnteresseerd zijn, vraag dan vrijblijvend het uitgebreide informatiepakket aan.